Acupunctuur

Acupunctuur:
Eigenlijk behoeft acupunctuur nauwelijks nadere uitleg. Het is de meest geaccepteerde additieve geneeswijze. Ook de WHO (Wereld Gezondheids Organisatie) onderstreept dat. Iedereen heeft er wel eens van gehoord.

Acupunctuur is een belangrijk onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde
(Traditional Chinese Medicine, TCM). Bij acupunctuur worden zeer dunne naalden op bepaalde punten in het lichaam gezet, hiermee wordt, door middel van manipulatie van de naalden, de Qi (de levensenergie in het lichaam) geactiveerd, zodat de zelfgenezende werking van het lichaam gestimuleerd wordt. Klachten zullen verminderen en/of verdwijnen. Doordat de naalden zo dun zijn gebeurt het inbrengen praktisch pijnloos. Sensaties zoals tintelingen, een zwaar gevoel of kriebelen zijn niet ongewoon, maar zelfs gewenst, omdat die aangeven dat de Qi aanwezig is en actief wordt. Deze sensaties kunnen zich rond het acupunctuurpunt manifesteren, maar ook langs de meridianen (energiekanalen) waarop dit punt ligt. Sommige mensen voelen sensaties op plekken die ver van het punt afliggen.

Acupunctuur is bij diverse aandoeningen inzetbaar:
– Vermoeidheid
– Pijn
– Burn-out
– Migraine/hoofdpijn
– Luchtwegaandoeningen zoals astma/COPD
– Menstruele problemen
– Spijsverteringsklachten
– Hoge/lage bloeddruk
– Mentale/emotionele klachten zoals angsten, depressiviteit en stress
– Duizeligheid
– Slapeloosheid

Dit is slechts een kleine greep uit de klachten waarbij acupunctuur met succes toegepast wordt.
Gedurende de laatste 2500 jaar hebben ontelbare medisch geschoolde wetenschappers een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en verfijning van de kunst van de acupunctuur in China en sinds enkele tientallen jaren ook bij ons in het westen.Er is al veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werking van acupunctuur, en het is inmiddels bewezen dat deze manier van genezen wel degelijk werkt. Tegenwoordig zien steeds meer artsen, fysiotherapeuten en ook apothekers het nut van acupunctuur, met name bij de behandeling van stress gerelateerde en (chronische)pijn klachten.

Ashana Blog

Atlantis Remedies

Een nieuwe tijd vraagt om een nieuwe benadering van energetisch geneeswerk.

De Atlantis chakra remedies zijn speciaal ontwikkeld voor de hedendaagse problematiek bij hooggevoelige jeugd en jongvolwassenen. Maar ook bij ons als volwassenen kunnen nog onverwerkte emoties spelen die te maken hebben met ons eigen innerlijke kind, wat zijn of haar doel hier op aarde maar steeds niet neer kan zetten. Zo zijn ze inzetbaar bij jezelf, bij kinderen of in een therapeutische omgeving.
Zie voor meer informatie onder het kopje Atlantis Remedies op deze pagina.