Dry Needling

Steeds meer patiënten hebben hun eerste kennismaking met acupunctuurnaalden bij een fysiotherapeut en/of osteopaat die pijnlijke punten in spieren “wel even” meeneemt in de behandeling. Wellicht zelfs zonder dat men er als patiënt om gevraagd heeft of er op voorbereid was.
Men noemt de behandeling van pijnpunten ook wel triggerpuntacupunctuur, myofasciale behandeling of intramusculaire stimulatie (IMS). Ook wel bekend als Dry Needling

Bij Dry Needling kan het gevoel erg intens zijn, vaak heftiger dan het naaldgevoel van “gewone” acupunctuur. Men kan ook zweterig worden of licht onwel, als de behandeling erg heftig is. Een pijnlijk en strak gevoel in de spier kan 1-2 dagen aanhouden.
Pijnlijke punten in de spieren noemt men in de Chinese geneeskunde Ah-shi punten. Ah-shi betekent, vrij vertaald: “daar is het, daar doet het pijn!” Het behandelen van Ah-shi punten is een techniek die van oudsher tot het domein van de acupunctuur behoort en door acupuncturisten wordt toegepast. Een klassiek opgeleide acupuncturist kijkt niet alleen naar de pijnpunten, maar beoordeelt tevens uw algemene energie. Daardoor kan hij inschatten of een triggerpuntbehandeling of Dry Needling verantwoord is en zal kiezen voor een zachtere techniek en ondersteuning van uw energie.

Fysiotherapeuten en osteopaten hebben niet de veel langere , meer gedegen opleiding genoten om veilig met naalden te kunnen werken. (3 jaar versus enkele dagen).

Aan de erkende/geregistreerde acupuncturist worden  hoge opleidingseisen gesteld, terwijl er geen opleidingsnormen zijn vastgesteld voor de andere groep, de Dry-Needling-beoefenaars. De kwaliteit van deze behandelaars is voor wat betreft Dry-Needling onduidelijk.

Voor de behandeling van pijnpunten met acupunctuurnaalden bent u alléén bij een goed opgeleide acupuncturist aan het juiste adres. Hij/zij alléén doet dit op verantwoorde en veilige wijze en met oog voor meer dan die punten alleen. Een goede behandeling van pijnklachten omvat veel meer als het simpelweg aanprikken van triggerpoints, oftewel ashipoints.

Pijnklachten worden in onze praktijk breed aangepakt door gedegen opgeleide therapeuten.

Ashana Blog

Atlantis Remedies

Een nieuwe tijd vraagt om een nieuwe benadering van energetisch geneeswerk.

De Atlantis chakra remedies zijn speciaal ontwikkeld voor de hedendaagse problematiek bij hooggevoelige jeugd en jongvolwassenen. Maar ook bij ons als volwassenen kunnen nog onverwerkte emoties spelen die te maken hebben met ons eigen innerlijke kind, wat zijn of haar doel hier op aarde maar steeds niet neer kan zetten. Zo zijn ze inzetbaar bij jezelf, bij kinderen of in een therapeutische omgeving.
Zie voor meer informatie onder het kopje Atlantis Remedies op deze pagina.