Laat je energie weer vrij stromen met acupunctuur

In de Traditionele Chinese Geneeskunde bestaat alles uit Qi, de “levensenergie” ook in ons lichaam stroomt deze levensenergie. Als deze ongehinderd en vrij kan stromen voelen we ons gezond en vitaal in lichaam en geest.
Als de levensenergie uit balans raakt krijgen we lichamelijke en/of psychische klachten.

Acupunctuur is een eeuwenoude Chinese geneeswijze om de Qi in je lichaam weer in balans te brengen of, preventief, in balans te houden.

Acupunctuur is al eeuwenlang één van de belangrijkste vormen van geneeskunde in China. De eerste geschriften over acupunctuur dateren van ongeveer 2500 jaar vóór Christus. Acupunctuur helpt bij vele klachten en het kent nauwelijks bijwerkingen. Omdat acupunctuur je energiehuishouding verbetert ga je je vitaler en gezonder voelen. Ook preventief is acupunctuur goed in te zetten. In het oude China werden artsen betaald om mensen gezond te houden. Werd je ziek was dat een teken dat de arts zijn werk niet goed had verricht.

Het uitgangspunt in de Traditionele Chinese Geneeskunde dat alles in de natuur, dus ook de mens, uit energie bestaat betekent dus dat onze energie goed in balans moet zijn zodat we goed kunnen functioneren. Als de energie in ons lichaam uit balans raakt zullen er lichamelijke, maar ook psychische, klachten ontstaan.

Met acupunctuur worden er kleine naaldjes op specifieke punten op het lichaam geprikt waardoor de energiestroom weer in balans wordt gebracht.

Acupunctuur betekent letterlijk het steken met een naald (Latijn: acus = naald en pungere = steken). De punten die geprikt worden liggen op de zgn meridianen, energiebanen. Dit zijn energiebanen die door het hele lichaam lopen en de interne organen met elkaar verbinden. Meridianen zijn er in verschillende vormen, de hoofdmeridianen waar de punten op liggen, maar ook heel fijne uitwaaierende meridianen. Ze zijn niet zichtbaar, vergelijk het maar met een electrische leiding, je drukt op een knop (acupunctuurpunt) en verderop gaat het licht aan (orgaan of plek van de klacht). Je ziet de stroom niet lopen naar het licht.

Verstoringen van de energiestroom hebben veel te maken met voeding, leefstijl, stress, erfelijkheid en omgevingsfactoren. Als acupuncturist kijk ik dan ook naar de verschillende mensen, ook al komen ze met een zelfde klacht. Een klacht kan het gevolg zijn van een traumatische gebeurtenis uit het verleden, ook al schijnt de oorzaak heel iets anders te zijn. Ik ga op zoek naar de oorzaak van de verstoringen en baser daarop mijn behandelingen.

Voedingspatroon, ontlasting, verdeling tussen rust en activiteit en meer van dit soort zaken worden bij de intake uitgevraagd.

Bij acupunctuur staat de mens centraal, niet de klacht. Mijn cliënten vinden het prettig dat ik naar de persoon kijk en niet naar de klacht.

Vaak komen mensen met meerdere klachten, al dan niet aan elkaar gerelateerd. Darom neem ik ook altijd de tijd om alles te inventariseren en een op maat gemaakt behandelplan te maken.

Met acupunctuur kunnen veel klachten behandeld worden. Bij chronische pijn bv werkt het bijzonder goed. Maar ook bij sportletsel, migraine, overgangsklachten, menstruatieklachten, duizeligheid, slaapproblemen, burn-out, vermoeidheid, hooikoorts, spijsverteringsklachten en veel meer is acupunctuur een goede behandelmethode.

Acupunctuur kan zowel preventief als reactief ingezet worden. Met een preventieve behandeling hou je je energiesysteem optimaal en in balans, de kans op klachten wordt dan erg klein. Ook bij herstel na een operatie is acupunctuur goed inzetbaar.

Nieuwsgierig geworden of wil je zelf een acupunctuurbehandeling, neem gerust contact met mij op.

Geplaatst in Geen categorie Getagd met , , , , , , , , , , , ,

Privacystatement

Voor informatie over de privacywetgeving klik op onderstaande link.

http://ashana.info/privacy/