Orthomoleculaire therapie

We weten allemaal dat gezonde en gevarieerde voeding belangrijk is voor ons algehele welzijn. Groente, fruit, vis, vlees, noten en zaden zijn belangrijke bronnen voor vitamines en mineralen die ons lichaam nodig heeft om gezond te kunnen functioneren. Vaak komt het echter voor dat iemand door omstandigheden te weinig voedingsstoffen binnen krijgt. Bij een tekort aan de benodigde macro- en micronutriënten kunnen zich klachten manifesteren.

De werking:
Bij orthomoleculaire therapie wordt gewerkt met optimale concentraties vitamines, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren en de juiste koolhydraten (macro- en micronutriënten). Hiermee worden tekorten aangevuld en een breed scala aan klachten opgelost of verminderd.
Orthomoleculair is een samenvoeging van het Griekse woord “Orthos” dat goed of juist betekent en de afgeleide van “molecuul” het kleinste functionerende eenheid binnen de biochemie. Door de orthomoleculaire supplementen te combineren met “gewone” voeding en gestandariseerde kruidenextracten wordt breed ingezet op het voorkomen en herstellen van ziekte. Deze brede inzet is bekend onder de noemer “whole food treatment” in het Nederlands: behandeling met alle beschikbare voeding.

Orthomoleculaire therapie en “Whole food treatment” kunnen bij diverse klachten ingezet worden bv:

-Darmproblemen
-Concentratiestoornissen (zoals ADHD, autisme enz)
-Slaaproblematiek
-Pijn
-Allergieën
-Chronische moeheid
-Hoofdpijn
-Ontstekingen
en nog veel meer

Ashana Blog

Atlantis Remedies

Een nieuwe tijd vraagt om een nieuwe benadering van energetisch geneeswerk.

De Atlantis chakra remedies zijn speciaal ontwikkeld voor de hedendaagse problematiek bij hooggevoelige jeugd en jongvolwassenen. Maar ook bij ons als volwassenen kunnen nog onverwerkte emoties spelen die te maken hebben met ons eigen innerlijke kind, wat zijn of haar doel hier op aarde maar steeds niet neer kan zetten. Zo zijn ze inzetbaar bij jezelf, bij kinderen of in een therapeutische omgeving.
Zie voor meer informatie onder het kopje Atlantis Remedies op deze pagina.