Qigong

Qigong (uitspraak: tsjie ghong) is een onderdeel van de Chinese leer om de lichamelijke en geestelijke gezondheid te behouden en te verbeteren. Dit door de Qi (levensenergie) te laten circuleren in het lichaam.

Qigong-oefeningen zijn meestal opzichzelfstaande oefeningen waarbij men de lichaamsdelen volgens een voorgeschreven patroon beweegt, en deze bewegingen enige malen herhaalt, alvorens men naar een volgende beweging overstapt. Een Qigong-oefening kan ook statisch zijn, waarbij een staande of zittende houding langere tijd wordt aangehouden. Verder wordt de nadruk gelegd op ademhalingsoefeningen.

Door de langzame bewegingen en correct ademhalen wordt de stroming van Qi (levensenergie) in het lichaam positief  beïnvloedt. Elk lichaamsdeel (met de nadruk op interne organen) wordt geacht een zekere mate van Qi te hebben. De Qi in alle lichaamsdelen is, als ze gezond zijn, in balans. Door het uitvoeren van de Qigong-oefeningen helpt men deze balans te onderhouden of te herstellen.

Maar Qigong is meer dan dat, het is ook een energetische geneeswijze waarmee de behandelaar de Qi van de persoon stuurt en corrigeert. Door Qi toe te voegen, weg te nemen, de goede richting op te sturen enz. wordt de lichamelijke en geestelijke balans weer hersteld waardoor de klachten afnemen en/of verdwijnen.

De cliënt krijgt meestal ook enkele eenvoudige oefeningen mee om thuis te doen.

 

Ashana Blog

Atlantis Remedies

Een nieuwe tijd vraagt om een nieuwe benadering van energetisch geneeswerk.

De Atlantis chakra remedies zijn speciaal ontwikkeld voor de hedendaagse problematiek bij hooggevoelige jeugd en jongvolwassenen. Maar ook bij ons als volwassenen kunnen nog onverwerkte emoties spelen die te maken hebben met ons eigen innerlijke kind, wat zijn of haar doel hier op aarde maar steeds niet neer kan zetten. Zo zijn ze inzetbaar bij jezelf, bij kinderen of in een therapeutische omgeving.
Zie voor meer informatie onder het kopje Atlantis Remedies op deze pagina.