Voetreflex bij ADHD en hooggevoeligheid

Voetreflex bij ADHD en hooggevoeligheid

ADHD en hooggevoeligheid zijn de laatste decennia een van de meest voorkomende problematiek bij kinderen geworden. Het aantal kinderen met een van deze stoornissenĚ groeit nog steeds. De algemene kenmerken van kinderen zijn dat ze zeer beweeglijk, ongeduldig, creatief, en gevoelig zijn en hebben vaak moeite zich te concentreren. Doorgaans zijn er ook fysieke problemen zoals een hoge borstademhaling, hoge spierspanning, koude voeten, eczeem en gevoelig voor aanraken.

Uit ervaring blijkt dat het behandelen van deze kinderen met met behulp van voetreflex in veel gevallen enorm goede resultaten geeft. In de voeten wordt namelijk het gehele lichaam weerspiegelt. Blokkades worden opgespoord in het lichaam. Voetreflex ontgift, ontspant, geeft betere doorbloeding van het lichaam en hersteld daarmee de balans in het zenuwstelsel en de hersenen. Soms zie je kinderen binnen een aantal weken al daadwerkelijk veranderen.
Het helpt zowel volwassenen als kinderen..

Enkele voorbeelden die door de massage bereikt kunnen worden”:
Door lichamelijke en/of emotionele problemen ontstaan spanningen in het achterhoofd. Via de massage kun je het gebied van het achterhoofd ontspannen.
Deze personen hebben vaak chronisch gespannen spieren. Voetreflex brengt ontspanning waardoor er een vermindering van de prikkelgevoeligheid ontstaat.
Voetreflex geeft positieve aandacht, waardoor de negatieve spiraal (spanningen, stress, negatief gedrag) doorbroken kan worden.
Voetreflex helpt het lichaam te ontgiften (door de verkeerde voeding en/of zware metalen kunnen er afvalstoffen in het lichaam ophopen, waardoor het lichaam en de geest niet optimaal kunnen functioneren).
Er kan een positieve invloed op het functioneren van de hersenen worden bereikt middels het behandelen van bepaalde zones.

Gezien dat wij diverse behandelmethoden hanteren om tot het resultaat te komen hebben we een speciaal samengesteld behandel pakket waarin oa ook voedingsadviezen zitten.

De kracht van voeding:
Voeding, prestatie en gedrag zijn zeer nauw aan elkaar gerelateerd. De orthomoleculaire geneeskunde gaat er van uit dat kinderen met adhd en hooggevoeligheid bepaalde stoffen tekort komen, waardoor bepaalde communicatie processen in de hersenen minder of niet goed verlopen. Door bepaalde stoffen extra te geven, kunnen deze tekorten aangevuld worden. Het gaat hier met name om de omega 3 vetzuren, essentiŽle vetzuren en bepaalde micronutriŽnten zoals B6, zink, magnesium etc.. Dus ook dit nemen we mee in de behandeling.

De behandeling ziet er dan als volg uit:
Voetreflex in combinatie met voedingsadviezen, voedingssupplementen, homeopathie, oefeningen vanuit de kindercoaching en Mindfulness.

Bovenstaand behandelpakket heeft tot doel de symptomen te verminderen en zo de algemene toestand te verbeteren. Kortom voetreflex is harmoniserend, leidt tot meer rust en zelfvertrouwen en ondersteunt het kind in zijn natuurlijke ontwikkeling.

Privacystatement

Voor informatie over de privacywetgeving klik op onderstaande link.

http://ashana.info/privacy/