Hooggevoeligheid bij volwassenen

Hooggevoeligheid bij volwassenen.
Ook onder de volwassenen van nu is een hele generatie die zich in het verleden niet begrepen heeft gevoeld, en ook nu nog tegen bepaalde situaties aanloopt voortkomende uit hun gevoeligheid. Te denken aan moeite hebben zich in mensenmassa’s te begeven, concentratieproblemen, burnout gerelateerde klachten, chronische moeheid. Ze voelen vaak de stemmingen aan van een ander en laten die vaak te veel toe. Krijgen snel stressverschijnselen in een lawaaierige en hectische omgeving. Zijn vlug van streek bij onvriendelijkheid en intens blij met hartelijkheid enz..

Zo zouden er globaal genomen twee soorten HSP zijn: de grootste groep, zo’n 70%, is van nature rustig en meer introvert. Zij voelen zich prettig bij een redelijk gelijkmatig leven met weinig risico’s. Het andere deel, ongeveer 30% van de HSPers, heeft juist behoefte aan nieuwe ervaringen en spanning en is meer extravert. Zij worden ook wel HSS genoemd, “High Sensation Seekers”. Zij zijn enerzijds snel verveeld en op zoek naar uitdaging, maar raken anderzijds snel overbelast. Hooggevoeligheid kan een last zijn, maar evenzo een prachtige kwaliteit die, als we deze kunnen begrijpen, durven te ervaren en hiermee om leren gaan iets is waardoor we meer uit het leven kunnen halen dan menig ander.

Hooggevoelige mensen zijn die personen die we in het verleden vaak niet wilden zien en horen met hun nieuwe ideen en uitvindingen. Denk maar eens aan aan Nostradamus, of Einstein en in deze generatie jij en ik. Het is wel zo, dat juist de hooggevoelige mensen onder ons pioniers zijn van een unieke generatie waarvan menig een nog veel kan leren.

Maak dus van je gevoeligheid een kracht en haal het beste uit jezelf.

Wij ondersteunen je en zetten je weer op de goede weg.

Weerbaarheid en Hooggevoeligheid

Handboek