EMDR / NEI, Neuro Emotionele Integratie

NEI: Neuro Emotionele Integratie – therapie

Het ontstaan van ziekte
Elke emotionele klacht geeft op langere termijn een fysieke beperking.
Elke fysieke beperking of klacht heeft vaak als onderliggende thema een onverwerkte emotie veelal ontstaan al vanuit je kindertijd. Hierdoor ontstaat op den duur een ziekte beeld.

Iedereen en dus ook jij reageert met gedrag o.a. op eerder opgedane ervaringen bewust en onbewust. Een deel van die ervaringen wordt goed verwerkt, maar andere ervaringen juist niet. Hierdoor kunnen blokkades (PEG) in ons systeem ontstaan waarvan we de oorspronkelijke oorsprong niet altijd meer kunnen achterhalen. Je blijft dan bewust en onbewust vasthouden aan bepaalde gedragingen, patronen die zowel kinderen als volwassenen kunnen weerhouden om het leven te leiden zoals zij dat eigenlijke willen.

Wat doet NEI- therapie?
Nei komt snel tot de oorzaak van het probleem. Door de onderliggende PEG op te sporen en met bepaalde methodieken te transformeren heeft het een neurologisch effect op ons zenuwstelsel en onze hersenen. Hierdoor komen we weer in balans.

Een van de voordelen die men ervaart is dat er geen lange emotionele praatsessies nodig zijn om tot de essentie te komen. Zeker voor hele jonge kinderen is deze zachte manier van werken aan blokkades/problemen een mooie methode om tot oplossingen te komen.

NEI is een behandeltechniek ontwikkeld vanuit allerlei verschillende methodieken. De basis is gelegd met elementen uit de Touch for Health, NAC (Neuro Associatief Coachen) EMDR en NLP. Tevens wordt er gebruik gemaakt spiertesten en de kennis van de 5 elementen leer uit de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Voor wie is Nei:
NEI is er voor iedereen, van jong tot oud, in iedere levensfase, voor elk probleem of ongemak.
NEI heb ik al vele malen in kunnen zetten ook bij hoog- gevoelige kinderen en volwassenen.
Voor hen is het nog eens zo moeilijk om alle ervaringen goed te kunnen verwerkten doordat ze vaak onbewust overspoeld worden met emoties en gevoelens van een ander. Als zij daarnaast ook nog last hebben van onverwerkte emoties uit het verleden, en bij kinderen gepest worden op school, concentratieproblemen hebben, angsten enz. kan het leven voor hen zwaar aanvoelen waardoor functioneren in onze drukke maatschappij moeilijk kan zijn.
NEI is dan een mooie methode om hier iets in te kunnen verwerken.

Een aantal voorbeelden waarbij NEI- therapie ingezet kan worden:
Trauma verwerking
Onverklaarbare emoties.
Onverklaarbare gedragingen.
Concentratie problemen
Faalangsten en onzekerheden
Fysieke klachten waar men al lang last van heeft.
Om iemand weer volledig in zijn kracht te zetten
Bij ziekte herstel.
Ter voorkoming van ziekte.
Bij relatieproblematiek, scheiding
Zwangerschap/zwanger willen worden.
Burn-out
enz..

Op zoek gaan naar wie je werkelijk bent. Je leven leiden in volle kracht en vanuit jouw kwaliteiten. NEI biedt hierin zeker voor jong en oud goede ondersteuning.

Weerbaarheid en Hooggevoeligheid

Handboek