Hooggevoeligheid Fontys Sittard

Fontys Hogeschool Pedagogiek in Sittard organiseert op vrijdag 6 februari een workshop over hooggevoeligheid bij kinderen.

De workshop is vrij toegankelijk voor onder meer ouders, docenten en hulpverleners die meer over het onderwerp willen weten. De workshop geeft inzicht in de gevoeligheid voor prikkels,  het verwerken van informatie en de emotionele, mentale en lichamelijke klachten bij kinderen die hoogsensitief zijn. De workshop is onderdeel van de serie Fontys Flash. Dit meldt Fontys Hogeschool.

Hoogsensitieve personen (HSP) hebben moeite met het verwerken van prikkels die binnenkomen. Dit kan leiden tot emotionele en psychische klachten. Ook hebben HSP’s hierdoor vaker lichamelijke klachten als buikpijn, hoofdpijn, spierpijn en een onrustig gevoel. Aan de andere kant zijn hooggevoelige mensen vaak meer empathisch en creatief. Voor ouders, docenten of hulpverleners is het soms moeilijk om om te gaan met kinderen die gevoeliger zijn dan anderen. De workshop biedt meer kennis en inzicht.

De workshop wordt gegeven door Norma Prikanowski en Dymphy de Beer. Prikanowski is complementair en holistisch therepeute, NLP hypnotherapeute en gespecialiseerd in HSP. Ze schreef het boek ‘Handboek voor overgevoelige kinderen’ en werkt in haar praktijk veel met kinderen en jongeren die een vorm van autisme, ADHD, overgevoeligheid of hooggevoeligheid hebben. Zij begeleidt daarnaast ouders en leerkrachten. De Beer heeft zelf ervaring met hooggevoeligheid en zal over haar eigen beleving vertellen.
© Nationale Onderwijsgids

Ashana Blog

Atlantis Remedies

Een nieuwe tijd vraagt om een nieuwe benadering van energetisch geneeswerk.

De Atlantis chakra remedies zijn speciaal ontwikkeld voor de hedendaagse problematiek bij hooggevoelige jeugd en jongvolwassenen. Maar ook bij ons als volwassenen kunnen nog onverwerkte emoties spelen die te maken hebben met ons eigen innerlijke kind, wat zijn of haar doel hier op aarde maar steeds niet neer kan zetten. Zo zijn ze inzetbaar bij jezelf, bij kinderen of in een therapeutische omgeving.
Zie voor meer informatie onder het kopje Atlantis Remedies op deze pagina.