Sensitief ouderschap

Sensitief ouderschap zijn 4 informatieve avonden speciaal ontwikkeld voor de “ouders van Nu” die vragen hebben over (hoog) gevoeligheid bij hun kind en willen weten hoe ze hun eigen kind hierin het beste in kunnen ondersteunen.

In onze praktijk krijgen we steeds meer betrokken ouders die meekomen naar het consult van hun kind en die aangaven vaak ook zelf handvatten te willen krijgen in de omgang met hun hoog gevoelige kind of een specifiek aspect hiervan waar ze zelf (samen met hun kind) tegen aan liepen in het dagelijks leven. De avonden geven praktische handvatten over hoe je als ouder je kind het beste hiermee om kunt gaan. Maar de avonden hebben ook meerwaarden omdat je als ouder de kans krijgt om met elkaars ervaringen uit te wisselen. zodat ook de ouders zelf nog actiever kunnen zijn waar nodig is om te helpen hun kind weer meer van binnenuit te laten stralen omdat het zichzelf dan beter leert te begrijpen, zich rustiger voelt, veranderingen beter aankan, zich gehoord voelt door de ouder(s) zich veilig voelt etc.

He doel van deze 4 avonden is dan ook het geven van informatie onderlinge uitwisseling, praktische handvatten en oefeningen om inzicht te krijgen en te ondersteunen in de (hoog)gevoelige bij je kind en je eigen functioneren als ouder.

Belangrijke aandachtsgebieden op de avonden zijn:
– Wat is prikkelgevoeligheid nu precies?
– De voor- en de nadelen
– Waar loopt je kind tegen aan in zijn/haar ontwikkeling.
– Wat is je eigen rol als ouder? Hoe ondersteun ik mijn kind?
– Waar liggen jouw eigen kracht en je eigen knelpunten als ouder?
– Terug naar je eigen innerlijke kind en zijn kwaliteiten?
– Gedrag en emoties bespreekbaar en inzichtelijk maken
– Overprikkeling en structuur.
– Voeding en homeopathie bij hooggevoeligheid
– Aarding, gronding en bescherming.
– Loslaten van angsten en spanningen.
– De kracht van massage. Mindfulness en meditatie.

Aanmelden voor deze opleiding

Ashana Blog

Atlantis Remedies

Een nieuwe tijd vraagt om een nieuwe benadering van energetisch geneeswerk.

De Atlantis chakra remedies zijn speciaal ontwikkeld voor de hedendaagse problematiek bij hooggevoelige jeugd en jongvolwassenen. Maar ook bij ons als volwassenen kunnen nog onverwerkte emoties spelen die te maken hebben met ons eigen innerlijke kind, wat zijn of haar doel hier op aarde maar steeds niet neer kan zetten. Zo zijn ze inzetbaar bij jezelf, bij kinderen of in een therapeutische omgeving.
Zie voor meer informatie onder het kopje Atlantis Remedies op deze pagina.