Hatsjoe, het is weer lente

Hatsjoe, het is weer lente

Opeens was het er weer, het lentezonnetje. Midden in februari, midden in de winter is het opeens lente. Temperaturen van wel 15 graden, lekker zonnetje en de krokussen staan al fier boven de grond te pronken met hun mooie kleuren.
Iedereen blij, eindelijk weer voorjaar. Er kan weer gewandeld worden, terrasjes komen weer tevoorschijn, de mensen zijn weer vrolijk, het leven krijgt weer kleur.

Maar is wel iedereen blij? Nee, veel mensen hebben deze dagen erg te lijden onder hooikoortsklachten.
Een op de acht mensen in Europa heeft last van hooikoorts.
Met een loopneus, brandende ogen en continue niezen mag het voorjaar je gestolen worden. De hooikoortsklachten kunnen zelfs zo ver gaan dat men er echt ziek van wordt en in bed blijft liggen.
Met name de Hazelaar en de Berk zijn erg actief met het rond laten vliegen van hun pollen. Op www.pollennieuws.nl kun je zien hoe de belasting met pollen in jouw omgeving is.

Maar wat is hooikoorts precies? De term hooikoorts heeft eigenlijk niets te maken met hooi of met koorts. De naam is vroeger bedacht door een Engelse arts, John Bostock. Het viel hem op dat hij altijd last had van klachten gedurende de hooiperiode. Omdat hij zich daarbij ook koortsig voelde, noemde hij het hooikoorts.
Hooikoorts is een allergische reactie op pollen van bomen, planten grassen en gewassen. Normaal kan een mens deze pollen gewoon verdragen, maar door een overreactie van het immuunsysteem reageert het lichaam te heftig. Er wordt dan veel histamine vrijgemaakt. Histamine is de eigenlijke oorzaak van de loopneus, niezen en de brandende ogen. Hooikoorts en allergisch astma maken beide deel uit van dezelfde aandoening. Bij allergisch astma zijn de onderste luchtwegen betrokken.

Maar er is ook goed nieuws voor mensen die aan hooikoorts lijden. Er kan iets aan gedaan worden.
Drink bijvoorbeeld drie tot vier kopjes biologische rooibosthee. Rooibos bevat veel antioxidanten en heeft een kalmerend effect op de hooikoortsklachten.
Naast de Rooibosthee zijn er ook nog diverse homeopathische geneesmiddelen die de symptomen als niezen, brandende en tranende ogen enz. verminderen.

Maar ook acupunctuur kan een grote bijdrage leveren in het verminderen van de hooikoortsklachten. Met een paar prikken kan de hooikoorts al flink verminderd worden.
Ben je bang voor naalden? geen nood er is ng een methode die ingezet kan worden tegen hooikoorts: Taping.

Met Taping worden twee stroken fysiotape thv de schouders opgebracht en die blijven een aantal dagen zitten. Hierdoor nemen de hooikoortsklachten af.
Dit is mn voor kinderen een vriendelijke behandeling.
Het beste is als verschillende methodes samen toegepast worden. Door de synergetische werking worden de afzonderlijke methodes versterkt. 1+1= niet 2 maar 10.

Dus heb je last van hooikoorts en wil je er vanaf, neem gerust contact op. Wij kunnen je hierbij helpen.

Ashana Holistic Care
www.ashana.info
frank@ashana.info
077-3740538

Geplaatst in Geen categorie

Weerbaarheid en Hooggevoeligheid

Handboek