HSP en traumahealing

HSP en traumahealing

HSP, High Sensitive Person, hooggevoeligheid is een veel voorkomende “klacht” in de moderne samenleving. Veel mensen, kinderen en volwassenen, hebben last van overprikkeling. HSP of hooggevoeligheid is geen ziekte of een aandoening, het is simpelweg een overdaad aan prikkels vanuit je omgeving. Het hoeft geen klacht te zijn, HSP kan ook een kracht zijn.

De hele dag staan we bloot aan prikkels uit onze omgeving. In onze steeds maar drukker wordende 24 uurs maatschappij komt er praktisch geen einde aan de stroom aan prikkels en indrukken. Deze moeten door onze hersenen verwerkt worden. Alles wat binnenkomt wordt in onze hersenen gekeurd, gewogen, naar belangrijkheid ingedeeld en er wordt een emotie aan gekoppels en vervolgens in ons “archief” opgeborgen.

Tegenwoordig verlopt dit proces niet bij iedereen even vlot. Een stijgend aantal mensen krijgt de gestage stroom aan prikkels niet meer verwerkt. Heel eenvoudig gezegd: hun bedrading is niet opgewassen tegen de stroom die er doorheen loopt. Hierdoor ontstaan klachten op fysiek en op psychisch gebied.

Maar hoe kan het dat de een geen last heeft van de vele prikkels en de ander wel? Hiervoor zijn enkele oorzaken voor te vinden. Het is onder andere genetisch bepaald dat we ons steeds aanpassen aan onze omgeving. Echter, voor veel mensen gaat deze aanpassing niet zo snel als de veranderingen plaats vinden.

Verder kan het zijn dat hooggevoeligheid een “erfenis” is uit ons verleden of zelfs uit een vorig leven.

In ons verleden of in een vorig leven kunnen we een traumatische gebeurtenis meegemaakt hebben die we toen niet verwerkt hebben. Deze traumatische gebeurtenis werkt dan als een blokkade in ons verwerkingssysteem in de hersenen. Met sjamanistische traumahealing en met NEI (Neuro Emotionele Integratie) kan die oorzaak weggenomen worden zodat de prikkelverwerking weer verbetert.

Met NEI of sjamanistische traumahealing hoef je het trauma niet meer te herbeleven, het wordt door de behandelaar opgespoord en weggenomen zodat je er geen hinder meer van hebt. De behandelingen verschillen van elkaar, maar hebben beide hetzelfde effect. Door het trauma weg te halen schep je weer ruimte om de overdaad aan prikkels weer aan te kunnen.

Tijdens de sjamanistische traumahealing lig je op een futon op de grond terwijl ik je je door de verschillende stappen van het ritueel begeleidt. Soms kunnen lichamelijke sensaties optreden of kunnen zich beelden vormen voor je geest maar meestal voel je je diep ontspannen.Een healing duurt gewoonlijk een uur, maar soms ook wat langer. Tijdens een sjamanistische traumahealing wordt gebruik gemaakt van de sjamanendrum en andere atributen.

Bij een NEI behandeling wordt het trauma opgespoort tussen het bewuste en onbewuste. Er wordt gebruik gemaakt van spiertesten, de biotensor, NLP, en drukpunten.

Beide methodes zijn uitermate geschikt om een trauma op te lossen en de prikkelgevoeligheid te verbeteren.

Wil je meer weten aarzel dan niet om contact op te nemen.

Geplaatst in Geen categorie

Privacystatement

Voor informatie over de privacywetgeving klik op onderstaande link.

https://ashana.info/privacy/